0
7365
Jedi, pripravljene z bučnim oljem, zagotavljajo nepozabni kulinarični užitek. Njegov specifični okus pride prav posebno do izraza pri pripravi najrazličnejših solat. Odlično je v kombinaciji s fižolom, krompirjem, regratom, čebulo, črno redkvijo, paradižnikom, radičem, motovilcem, zeljem, jajci, kislim zeljem in kuhano govedino. Kumarična prepr..
0
1427
Sestavine za 4 osebe:0,5 dl bučnega olja
1 srednje debela čebula
pest suhih gob
ščepec majarona, timijana, zelene
lovorjev list
poper ali 1 žlička zeliščne soli
100 g ješprenja
250 g krompirja
pol korenčka
2 zrni česna, sesekljan peteršiljJešprenjevo kašo operemo in namakamo nekaj ur, najbolje je prek noči. Skuhamo jo v dveh litrih ..
0
2620
1 kg gladke moke
1 kocka kvasa
7 dl mleka
1 dl bučnega olja
1 žlica soli
2 jajci
šunka, sir ali kakšen drug nadev, ki vam je všeč Postopek: Moko presejemo v skledo, na sredini naredimo jamico, vanjo zdrobimo kvas in dodamo malo toplega mleka. Pazimo, da mleko odmerimo od pripravljenih sedmih decilitrov, sicer bomo imeli premehko te..
0
2417
Palačinke z vanilijevo kremo ter sladoledom z bučnim oljem in sesekljanimi orehiSestavine za 10–12 palačink:3,5 dl mleka
1 dl mineralne vode
25 dag moke (mehke)
1 žlička sladkorja
1 mala žlička soli
2 jajciJajca ločimo in naredimo sneg. Iz preostalih sestavin naredimo gladko maso, moko dodajamo počasi, na koncu previdno dodamo še sne..
0
2218
Sestavine:30g Kvas
80g Sladkor
500g Pšenična bela moka
3dl mleko - polnomastno
80g Maslo
2 rumenjaka
10g Sol
Limonina lupina
1 kos Jajce – kokošje
3 žlice mletih bučnic Priprava:V manjšo skledo zdrobimo kvas. Dodamo mu žlico sladkorja in žlico moke. Prilijemo pol decilitra mlačnega mle..
0
3034
Potrebujemo:čičeriko,
rdeč fižol,
rjav fižol,
koruzo,
manjši koromač,
100 g rukole,
100 g motovilca,
2 jajci,
nekaj rezin hamburške slanine,
10 češnjevih paradižnikov,
limonin sok,
bučno olje Oljarne SAT,
solPriprava:Koromač očistimo, narežemo na rezine in skuhamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.
Jajca skuhamo, ohladim..
0
1897
Sestavine:23 dag mletih bučnic23 dag sladkorja7 dag drobtin - prepojenih z rumom1 vaniljev sladkor8 jajc - snegPremaz: bučna ali marelična marmelada20 dag čokolade za kuhanjemasloPostopek:Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo drobtine in druge sestavine. Vmešamo sneg iz beljakov. Pečemo približno pol ure v srednje vroči pečici (180 stopinj C..
0
1329
200 g kuhane govedine100 g čebule4 jajcasolkispoper po željiŠtajersko prekmursko bučno olje SlovenijaV skledo damo drobno narezano čebulo, narezano govedino in narezana jajca.Solati dodamo še sol, bučno olje in kis. Vse skupaj premešamo. ..
0
1892
600g moke200g sladkorja v prahu400g masla (lahko ga nadomestite z delom margarine, v teh piškotih je celo sprejemljiva)200g mletih bučnic ščepec solidve jajcižlička vanilijine paste ali 3 vanili sladkorji ali 1 postrgan strok vanilijemlečno čokoladna kuvertura po želji marelična ali ribezova marmeladaIz sestavin za testo ugnetemo testo in ga za n..
0
1575
Sladoled z okusom vanilije 2 kepici2 žlički Štajersko prekmursko bučno olje SlovenijaSladoled pokapajte z bučnim oljem in dodajte par bučnih semen...
0
1426
70 dag hokaido buče1 čebula2 stroka česna1 l goveje juhe (lahko iz kocke)0,5 dl sladke smetane1 žlica masla1 pest bučnih semenzačimbe (lovorjev list, ščep mlete kumine, žlica rdeče
mlete paprike)Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija za prelivBučo olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na majhne
kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljam..
0
1665
2 žlici Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija2 kuhani jajci1 ščepec soli1 ščepec mletega popraa..
0
1823
2 žlici Štajersko prekmursko
bučno olje Slovenija2 jajci1 ščepec soli1 ščepec mletega popra Na kuhalnik pristavimo ponev, v katero damo bučno olje. V
ponev previdno ubijemo jajci in ju na nizki temperaturi pečemo približno 5
minut.Ko se beljak dobro zapeče in na robovih rahlo porjavi,
jajci preložimo na krožnik in ju rahlo posolimo in popop..
0
1891
200g skuteSolPoperNa drobno sesekljana čebula
(1mala)Pražena ali sušena sesekljana
bučna semenaSestavine zmešamo in prelijemo
z Štajersko prekmursko bučno
olje Slovenija...
0
1541
Potrebujete:100 g zaseke in 20 - 30 g
drobljenih praženih bučnic Oljarne Središče ob DraviPostopek:Zaseko pustimo nekaj minut na
sobni temperaturi, da se zmehča, dodamo drobljene bučnice ter dobro premešamo...
0
1550
250g mladi sirBazilikaSolPoperKisŠtajersko prekmursko bučno
olje Slovenija..
0
1786
250 g surovega kislega zelja1 manjši korenčekžlička česna v prahu ali strok svežegažlička kumine v prahuŠtajersko prekmursko bučno olje Slovenija..
0
1775
800 g srednje velikih krompirjev2 rdeči čebuli8 vejic drobnjakaKis po željisol1 ščepec mletega popraŠtajersko prekmursko bučno olje SlovenijaOhlajen kuhan krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine, ki jih stresemo v veliko solatno skledo. Čebuli olupimo. Eno čebulo zrežemo na tanke kolobarje, drugo čebulo pa drobno sesekljamo. Drobnjak operemo i..
0
2566
1/2 kg kuhanega fižola v zrnju1 velikačebula1 velikačrna redkev3 v trdo kuhana jajčkaŠtajersko prekmursko bučno olje SlovenijakissolpoperFižol damo v skledo, zraven naribamo črno redkev, na rezine narezana jajčka, narezano čebulo, dodamo sol, poper, kis in bučno olje ter malo vode. Zraven se prileže domače "meso iz tunke" in domač črn kruh...
0
5210
Središki bučni namaz-enostavno dobro.Bučni namaz je pred več kot 10 leti nastal izpod rok našega sodelavca Slavka. Od takrat je stalnica pri naših degustacijah, ki razvaja brbončice naših obiskovalcev Oljarne.Ker je zanimanje veliko, tega edinstvenega namaza pa ni za dobiti v trgovinah, vam z veseljem zaupamo recept.Slovenska bučna mleta semena, ki..
0
1264
Kliknite na povezavoNaj jesenski recept! Torta,ki je ne boste pozabili :)..
0
8414
Sestavine:6 rumenjakov,
6 žlic sladkorja,
1 vanilin sladkor,
1 limonin sladkor
Priprava:
To umešajte. Že umešani masi počasi dodate 100g suhih mletih bučnih
semen in sneg iz 6 beljakov. Polijete na pekovski papir v pekač in
pečete na 180° približno 10 minut. Ko je biskvit pečen, ga namažete s
kislo smetano in zavijete. Postav..
0
2292
Sestavine:0,50kg ržene moke,
0,50kg gladke moke,
kvas,
pest mletih bučnic,
0,10L BUČNEGA OLJA,
sol,
0,50L tople vode
Priprava:
Vse sestavine zamesimo in pustimo vzhajati 1 uro. Pred peko premažemo z mlekom in testo prebodemo. Pečemo pri 180 do 200°C.Bučna semena lahko naročite tukaj...
Prikazujem 1 od 23 do 23 (1 strani)