Meni
Košarica

O nas - Since 1919

Zgodba oljarne in mešalnice JERUZALEM SAT iz Središča ob Dravi sega v leto 1919, ko se je pričela prva pridelava bučnega olja. To pričajo tudi zapisi Središke kronike. V upravljanju jo je imela družina Vargazon. Leta 1927 je bila ustanovljena Središka oljarna, družba z omejeno zavezo, katere ena od treh družbenikov je bila Helena Vargazon, žena Karla Vargazona. Na isti lokaciji je danes podjetje Jeruzalem SAT oljarna in mešalnica Središče d.o.o., ki je v lasti zaposlenih in njenimi sodelujočimi člani.

Tradicijo oljarstva v Središču ob Dravi ohranjamo iz generacije v generacijo. Leta proizvodnje in izkušnje oljarjev nam omogočajo, da proizvajamo Štajersko prekmursko bučno olje, ki je pridelano po naravnem tradicionalnem postopku, po receptu naših prednikov. Uvršča se v najvišji kakovostni razred in med slovenske zaščitene posebne kmetijske pridelke oziroma živila z geografsko označbo. Prav tako smo v združenju GIZ GOLICA za Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija. Bučna semena pa skrbno izbiramo od lokalnih pridelovalcev, ki jih pridelajo na poljih z največ sonca Prlekije in Prekmurja.

Smo ekipa, ki z užitkom sodeluje in s strastjo proizvaja bučno olje. To strast in ljubezen našega pridelanega bučnega olja boste občutili že ob prvi kapljici, ki si jo boste privoščili.

Bučno olje je lahko dodatek različnim jedem in solatam, uporabljamo pa ga lahko v vsaki prehrani in si ustvarimo pravi gurmanski užitek. Bučno olje se uporablja tudi v kozmetiki in zdravilstvu.

Z znanjem in izkušnjami naših prednikov skrbimo, da naši potrošniki dobijo najkakovostnejše naravno nerafinirano bučno olje, ki je brez kakršnih koli dodatkov.

Naša strategija je delati odlično bučno olje najvišje kakovosti, razvijati inovativne izdelke iz buč in bučnega olja ter se povezovati z lokalnimi ponudniki različnih izdelkov. Ker verjamemo v svoj uspeh, se bomo trudili, da naredimo le najboljše za vas.

Naše vodilo je navdušiti vas obiskovalce in potrošnike z bučnimi dobrotami, ki so pravo kulinarično doživetje.

...