• 70 dag hokaido buče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 l goveje juhe (lahko iz kocke)
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica masla
  • 1 pest bučnih semen
  • začimbe (lovorjev list, ščep mlete kumine, žlica rdeče mlete paprike)
  • Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija za preliv

Bučo olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Segrejemo 2 žlici olja. Bučo in čebulo zapečemo, dodamo strt česen, mleto papriko in lovorjev list. Prilijemo juho. Solimo, popramo, dodamo mleto kumino ter bučo skuhamo do mehkega. Odstranimo lovorjev list, dodamo sladko smetano in juho zmečkamo s paličnim mešalnikom.

Po potrebi še začinimo.

Segrejemo 1 žlico masla, bučna semena zapečemo in nekoliko solimo.

Juho nadevamo v krožnike in dodamo bučna semena. Po želji lahko dodamo še kakšno žlico sladke smetane ali pa juho pokapamo z bučnim oljem.