• 600g moke
  • 200g sladkorja v prahu
  • 400g masla (lahko ga nadomestite z delom margarine, v teh piškotih je celo sprejemljiva)
  • 200g mletih bučnic  
  • ščepec soli
  • dve jajci
  • žlička vanilijine paste ali 3 vanili sladkorji ali 1 postrgan strok vanilije
  • mlečno čokoladna kuvertura
  • po želji marelična ali ribezova marmelada

Iz sestavin za testo ugnetemo testo in ga za nekaj ur damo v hladilnik. Ohlajenega valjamo na 4 mm debelo med peki papirjem in izrezujemo oblike. Na peki papir jih lahko polagamo zelo skupaj, saj ne narastejo.
Pečemo na 180 stopinjah dokler niso po robovih rahlo obarvani. Po peki jih prestavimo na mrežo, kjer naj se ohladijo. Pomočimo jih v temperirano čokolado (ogreta na 45 stopinj, nato ohlajena z mešanjem in dodajanjem sesekljane čokolade na 30 stopinj) in posujemo z bučnicami. Po želji jih prej namažemo z marmelado in lepimo po dva skupaj.