Sestavine za 4 osebe:

  • 0,5 dl bučnega olja
  • 1 srednje debela čebula
  • pest suhih gob
  • ščepec majarona, timijana, zelene
  • lovorjev list
  • poper ali 1 žlička zeliščne soli
  • 100 g ješprenja
  • 250 g krompirja
  • pol korenčka
  • 2 zrni česna, sesekljan peteršilj

Ješprenjevo kašo operemo in namakamo nekaj ur, najbolje je prek noči. Skuhamo jo v dveh litrih osoljene vode. Posušene gobe za krajši čas namočimo, potem jih odcedimo. V posodi segrejemo olje, spražimo nasekljano čebulo, dodamo gobe, začimbe in dušimo, dokler voda ne izpari.

Krompir narežemo na majhne kocke, ga dodamo gobam in še malo dušimo. Dodamo še sesekljan česen in zalijemo z malo vode. Dodamo ješprenj skupaj s tekočino, kolikor je potrebujemo. Korenček naribamo v juho in kuhamo tako dolgo, da je kuhan krompir (približno 15 minut). Po potrebi juho razredčimo z malo vode. Preden ponudimo, dodamo še sesekljan peteršilj.

Pa dober tek!