Palačinke z vanilijevo kremo ter sladoledom z bučnim oljem in sesekljanimi orehi

Sestavine za 10–12 palačink:

  • 3,5 dl mleka
  • 1 dl mineralne vode
  • 25 dag moke (mehke)
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 mala žlička soli
  • 2 jajci

Jajca ločimo in naredimo sneg. Iz preostalih sestavin naredimo gladko maso, moko dodajamo počasi, na koncu previdno dodamo še sneg in pustimo nekaj minut. S tem, ko smo dodali sneg, bodo palačinke bolj penaste.

 

Sestavine za vanilijevo kremo:

  • 8,5 dl mleka
  • 2 vrečki vaniljevega pudinga
  • 1 jajce
  • sladkor (kot piše v navodilih za puding)

Potrebujete še:

  • vaniljev sladoled
  • bučno olje
  • orehe

Od mleka odvzamemo približno en deciliter mleka, mu dodamo sladkor, puding in celo jajce ter dobro premešamo. Preostalo mleko zavremo in skuhamo puding. Odstavimo z ognja in vsake toliko premešamo. Če želite, lahko kremi dodate še malo ruma.

Palačinke spečemo na olju ali maslu, kakor nam je ljubše. Premažemo jih z vaniljevo kremo, prepognemo na četrtinko, dodamo kepico vaniljevega sladoleda, prelijemo z bučnim oljem ter potresemo z zdrobljenimi orehi.