Sestavine:
- 30g Kvas
- 80g Sladkor
- 500g Pšenična bela moka
- 3dl mleko - polnomastno
- 80g Maslo
- 2 rumenjaka
- 10g Sol
- Limonina lupina
- 1 kos Jajce – kokošje
- 3 žlice mletih bučnic
Priprava:
V manjšo skledo zdrobimo kvas. Dodamo mu žlico sladkorja in žlico moke. Prilijemo pol decilitra mlačnega mleka. Skledo pokrijemo in pustimo vzhajati 15 min.
V ponvi stopimo maslo. Stopljeno maslo nato nekoliko ohladimo. Dodamo mu sladkor, rumenjake, sol in limonino lupino.
V skledo stresemo moko in ji dodamo maslo z drugimi sestavinami in mletimi bučnicami.. Dodamo še vzhajan kvasec in preostalo mleko.
Vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
Testo pomokamo, pokrijemo in pustimo vzhajati približno 30 min, da se podvoji.
Nato testo še enkrat pregnetemo, ga poljubno oblikujemo in položimo na pekač obložen še papirjem za peko.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati še 20 min.
Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo 60 min na 180°
Dober tek.