
Jedi, pripravljene z bučnim oljem, zagotavljajo nepozabni kulinarični užitek. Njegov specifični okus pride prav posebno do izraza pri pripravi najrazličnejših solat. Odlično je v kombinaciji s fižolom, krompirjem, regratom, čebulo, črno redkvijo, paradižnikom, radičem, motovilcem, zeljem, jajci, kislim zeljem in kuhano govedino.
Kumarična preprosta solata
Potrebujete 4 solatne kumare, sol, poper, kis ter olje iz bučnic in ptujskega česna.
Kumare operete, narežete na želeno debelino, dodate po želji sol in poper ter prelijete s kisom in česnovim oljem. Odlično se prileže k pečenemu mesu.
Kupi zdaj:
Olje iz bučnic in ptujskega česna 0,25L
Mešana poletna solata
Sestavine:
5 paradižnikov, 2 papriki, 1 kumara, 1 čebula
Peteršilj, limonin sok, bučno olje s ptujskim lükom, sol, poper
Priprava:
Paradižnike, kumaro in papriki operemo in narežemo.
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine.
V posodi zmešamo paradižnik, kumare, papriko in čebulo.
V posodici zmešamo limonin sok, bučno olje s ptujskim lükom,, sol in poper. Prelijemo preko pripravljene solate. Potresemo z nasekljanim peteršiljem.
Kupi zdaj:
Bučno olje s ptujskim lükom 0,25L
Zelenjavna solata s tunino
Sestavine:
- 1 rdeča paprika
- 1 čebula
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g črnih oljk brez koščic
- 200 g tunine v lastnem soku
- 6 žlic bučnega olja iz belic
- 1 žlico limoninega soka
- 1 žličko hladne vode
- poper in sol
- 2 manjši glavi solatnih srčkov
Priprava:
Papriko zrežite na trakove. Čebulo olupite, jo prepolovite in zrežite na tanke polkroge. Češnjeve paradižnike oplaknite, jih osušite in prepolovite. Zmešajte jih s papriko, čebulo in oljkami.
Tunino vzemite iz pločevinke in jo z vilicami raztrgajte na koščke. Zmešajte bučno olje iz belic, limonin sok, vodo ter mešanico začinite s soljo in poprom. Solato razdelite na liste.
Zelenjavo zmešajte in jo skupaj s solatnimi listi porazdelite po krožnikih. Na koncu dodajte tunino, solato pa nakapajte s polivko in jo po želji posujte še s peteršiljem.
Kupi zdaj:
Zelena solata z redkvico in bučnim oljem
Sestavine:
- 300 g zelene solate
- 4 redkvice
- sol
- jabolčni kis
- Štajersko prekmursko bučno olje
Priprava: Zeleno solato in redkvico operite, ju narežite na koščke in dajte v solatno skledo. Nato posolite, prelijte z jabolčnim kisom in Štajersko prekmurskim bučnim oljem ter dobro premešajte.
Kupi zdaj:
Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija
Izkoristite BREZPLAČNO DOSTAVO za vsa naročila!
Mreža za dvig tržne prepoznavnosti in vzajemnega trženja lokalnega gospodarstva BUSINESS NET JERUZALEM SLOVENIJA