• 800 g srednje velikih krompirjev
  • 2 rdeči čebuli
  • 8 vejic drobnjaka
  • Kis po želji
  • sol
  • 1 ščepec mletega popra
  • Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija

Ohlajen kuhan krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine, ki jih stresemo v veliko solatno skledo. Čebuli olupimo. Eno čebulo zrežemo na tanke kolobarje, drugo čebulo pa drobno sesekljamo. Drobnjak operemo in osušimo. Po želji nekaj vejic prihranimo za dekoracijo. Preostali drobnjak nasekljamo. Čebulo in drobnjak stresemo v skledo ter zmešamo s krompirjem.
V skledici zmešamo olje, kis in sol. Mešamo toliko časa, da se sol povsem raztopi. S pripravljeno polivko začinimo solato. Po okusu solato začinimo še s poprom in jo še enkrat dobro premešamo.
Pripravljeno solato okrasimo s prihranjenimi vejicami drobnjaka in postrežemo kot prilogo k mesnim ali ribjim jedem.