Potrebujemo:

  • čičeriko,
  • rdeč fižol,
  • rjav fižol,
  • koruzo,
  • manjši koromač,
  • 100 g rukole,
  • 100 g motovilca,
  • 2 jajci,
  • nekaj rezin hamburške slanine,
  • 10 češnjevih paradižnikov,
  • limonin sok,
  • bučno olje Oljarne SAT,
  • sol


Priprava:

  1. Koromač očistimo, narežemo na rezine in skuhamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.
  2. Jajca skuhamo, ohladimo in narežemo na polovico.
  3. Pripravimo stročnice in koruzo.
  4. Rukolo in motovilec očistimo in operemo.
  5. Češnjeve paradižnike operemo in prerežemo na polovico.
  6. Hamburško slanino narežemo na manjše, malce debelejše rezine in jih opečemo.
  7. Na večji servirni krožnik razdelimo vse sestavine, ki naj se med seboj ne mešajo.
  8. Na zadnje dodamo še rezine pečene slanine.
  9. Zelenjavo solimo, pokapljamo z nekaj limoninega soka ter prelijemo z bučnim oljem.