10 Oct
Potrebujemo:
- čičeriko,
- rdeč fižol,
- rjav fižol,
- koruzo,
- manjši koromač,
- 100 g rukole,
- 100 g motovilca,
- 2 jajci,
- nekaj rezin hamburške slanine,
- 10 češnjevih paradižnikov,
- limonin sok,
- bučno olje Oljarne SAT,
- sol
Priprava:
- Koromač očistimo, narežemo na rezine in skuhamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.
- Jajca skuhamo, ohladimo in narežemo na polovico.
- Pripravimo stročnice in koruzo.
- Rukolo in motovilec očistimo in operemo.
- Češnjeve paradižnike operemo in prerežemo na polovico.
- Hamburško slanino narežemo na manjše, malce debelejše rezine in jih opečemo.
- Na večji servirni krožnik razdelimo vse sestavine, ki naj se med seboj ne mešajo.
- Na zadnje dodamo še rezine pečene slanine.
- Zelenjavo solimo, pokapljamo z nekaj limoninega soka ter prelijemo z bučnim oljem.